Lečić: Na današnji dan je preminuo Nenad Bogdanović (DS), gradonačelnik Beograda 1Foto: EPA/Srđan Suki

Branislav Lečić, kojeg je deo Demokratske stranke (DS) suprotstavljen zvaničnom rukovodstvu izabrao za predsednika, saopštio je da je na današnji dan, 2007. godine u 54. godini preminuo Nenad Bogdanović (DS), tadašnji gradonačelnik Beograda.

„Njegovo vreme pamtiće se po brojnim obnovama ulica, trgova, fasada, škola, vrtića, pozorišta, Beogradske arene, projekta izgradnje jeftinih stanova i stanova za socijalno stanovanje, pomoći socijalno ugroženim gradjanima i beneficijama za najsiromašnije. Bogdanović je osvetlio Beograd, jer je u njegovo vreme započeo projekat osvetljavanja fasada, mostova“, naveo je Lečić u saopštenju.

Podsetio je da je Beograd 2006. godine proglašen gradom budućnosti jugoistočne Evrope, a da se brojni projekti osmišljeni i započeti u njegovo vreme realizuju se i godinama posle njegove smrti.

„Jedan od simbola Beograda, „Most na Adi“ u potunosti je pripremljen u njegovo vreme, završen posle njegove smrti“, naglasio je Lečić.

Bogdanović je za gradonačelnika izabran na izborima 2004. godine, a pre toga je bio četiri godine predsednik Gradske vlade Beograda.

Obavljao i važne funkcije u Demokratskoj stranci, bio predsednik Gradskog odbora DS, u dva mandata potpredsednik stranke kao i zamenik predsednika stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari