Advokat Anđele Jovanović za Danas: Tužba je neosnovana, na sledećem ročištu biće saslušan Lečić 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Advokat Goran Draganić, pravni zastupnik glumice Anđele Jovanović u sudskom procesu koji protiv nje podneo Branislav Lečić, za Danas je rekao nakon ročišta da je pravo svakog umetnika da odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne.

„Legitimno i suvereno pravo je svakog umetnika da donese odluku da li želi da učestvuje u nekom projektu ili ne. U javnosti provejavaju tvrdnje, od strane gospodina Branislava Lečića, da je njemu uskraćeno pravo na rad. Ovde se nije vodio postupak o uskraćivanju prava na rad, a i ne vidim kako bi Anđela Jovanović mogla da mu uskrati to pravo. Radi se o povredi časti i ugleda i o navodnoj izjavi koju je dala“, navodi advokat.

Kako je objasnio, danas je održano pripremno ročište, na kom su i tužilac i tužena strana izneli svoje dokaze.

„Osporili smo tužbeni zahtev. Tužba je neosnovana i u osnovi i u visini“, kratko je ocenio Draganić.

On je objasnio da se na sledećem ročištu očekuje da bude saslušan Branislav Lečić, tužilac.

„Na sledećoj glavnoj raspravi biće saslušan Branislav Lečić. Daće izjavu u svojstvu parničke strane“, rekao je on.

Kako je pojasnio, svaka strana predlaže svoje svedoke i svoje dokaze, što su danas učinile i tužilačka strana, kao i tužena strana.

„Na sledećim ročištima ćemo saslušavati svedoke. Nakon saslušanja Anđele Jovanović i Branislava Lečića, biće saslušani članovi produkcije, koji su producenti serije i koji su jedini mogli da donesu odluku. Ne bih još uvek govorio o tome koji su još svedoci predloženi sa naše strane“, rekao je advokat.

Na pitanje kako ocenjuje to što novinarima, iako su akreditacije bile poslate na vreme, nije bilo omogućeno da prisustvuju suđenju, Draganić nije želeo da komentariše.

„Uzdržaću se od komentarisanja“, kratko je odgovorio.

Suđenje je odloženo za 30. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari