Odlučno "ne" i velika podrška: Ko je glumica Anđela Jovanović, koja je odbila da glumi sa Branislavom Lečićem? 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages

“Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale”, rekla je glumica Anđela Jovanović za Blic misleći na glumca Branislava Lečića koji je trebalo da odigra epizodnu rolu u seriji „Radio Mileva“ i to „čoveka lažno optuženog za zlostavljanje“.

Anđela Jovanović dodala je da ne želi da govori o detaljima neprijatnog iskustva iz prošlosti, a Branislav Lečić je protiv nje podneo tužbu “zbog povrede časti i ugleda”.

Od nje traži da mu isplati novčani iznos od 300.000 dinara a, kako navodi Blic koji je imao uvid u tužbu, Anđela je, kad je saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije „Radio Mileva“, javno negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta.

Pomenuti medij je imao uvid u tužbu gde stoji da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću „imajući u vidu da Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije“.

Sutra, 6. marta, biće održano prvo pripremno ročište a na društvenim mrežama Anđeli neprestano pristižu poruke javnih ličnosti, prevashodno njenih koleginica i kolega.

Anđela Jovanović im se svima zahvalila i novinari koji su mali privilegiju da razgovaraju sa ovom mladom umetnicom znaju da to nije pro forme, kao što znaju da je ova mlada glumica izuzetno učtiva, skromna i odmerena, te da je ovo njeno odlučno “ne” Lečiću, moguće, utemeljeno.

Njeni roditelji su takođe glumci – Branka Pujić i Dragan Gagi Jovanović, koji se, kako su pisali mediji, nadao da će mu se ćerka umesto glume baviti muzikom jer i za nju ima talenta a i u tom polju poseduje formalno obrazovanje.

Anđela Jovanović
Foto: FoNet/Festival filmskog scenarija

Pre nego što se odlučila za glumu, Jovanović je radila i kao model, a kad je iz prve upisala Akademiju, celim bićem se posvetila ovoj profesiji i posle uloge u seriji “Vojna akademija” po kojoj je postala poznata široj publici zablistala je kao Tašana u filmu “Nečista krv – greh predaka”.

Povodom ove uloge je govorila o položaju žena nekad i sad uz konstataciju da „zakoni prošlosti i dalje žive u nama kao nevidljivi okovi“.

Oprobala se i na studijama u Londonu, gde je provela godinu dana i završila „Royal Central School of Spech and Drama“ u koju su išli i Džudi Denč, Lorens Olivje, Venesa Redgrejev i mnogi veliki britanski glumci.

Među 2.000 kandidata na prijemnom ove škole izabrano je svega 20 među kojima i Anđela.

Za sebe kaže da je idealista i da je u takvom okruženju i rasla.

Planetu doživljava kao svoju kuću i često pomaže ocu u čišćenju Zlatibora, podržava ekološke pokrete, među kojima i Kreni – promeni.

Veruje da su promene moguće ako svako počne od sebe. „Da se držimo one ‘budi promena koju želiš da vidiš u svetu’, kao što je Gandi govorio“, rekla je Anđela Jovanović u intervjuu za Danas, dodajući da svakog dana radi na sebi da bude bolja.

Rođena je u Beogradu 1992. godine i u braku je sa atletičarom Mihailom Dudašem. Omiljeni pisac joj je Dostojevski i jako bi volela da igra Nastasiju Filipovnu ili Aglaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari