Lider DSK kritikuje mere i zahteva formiranje nove Vlade Kosova 1Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa oštro je danas kritikovao nove mere ograničenja kretanja koje je donelo Ministarstvo zdravlja u cilju  sprečavanja širenja korona virusa, i zahtevao formiranje nove vlade.

„Jedini razuman paket je da ovu vladu i vladajuću logiku hitno uklonimo i da stvorimo novu vladu koja će zajedno sa Skupštinom preduzeti neophodne mere za prevazilaženje  situacije u kojoj se nalazimo“, napisao je Mustafa na Fejsbuku.

On je pred današnju sednicu Skupštine Kosova na kojoj se razmatra predlog Demokratske partije Kosova za novi paket finansijskih mera podrške građanima i privredi u vreme pandemije korona virusa, ocenio da nove odluke Ministarstva zdravlja nisu odlika demokratske države.

„Prema ovim odlukama, građanima Kosova nisu zagarantovana ustava prava. Vlada nije vlada parlamentarne države. Ne poštuje Ustav i presudu Ustavnog suda. Određena ministarstva postala su i sama zakon. Poslanici, kao predstavnici naroda, moći će da odu u Skupštinu samo kada im to dozvoli Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave“, napisao je on.

Mustafa je ocenio da poslanici neće glasati za finansijske pakete „već za uzurpaciju države koju je preduzela sadašnja vlada“.

Mustafa je inače pre dva dana od članova Glavnog odbora stranke zatražio stav o formiranju nove koalicije sa strankama opozicije i strankama manjina za formiranje nove Vlade na čelu sa DSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari