Lokalni front će iz Kraljeva doći peške na protest u Beograd 16. januara 1

Lokalni front iz Kraljeva krenuće peške za Beograd na protest 16. januara koji će biti održan na dan godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, najavio je danas predstavnik te organizacije Predrag Voštinić.

„Da stavimo do znanja da je to ozbiljno pitanje, da to što je ovde nekome subotnja šetnja, nekima van Beograda je pitanje života i smrti, da to nije pitanje opstanka na političkoj sceni nego u životu. Ne hvalimo se time, samo hoćemo da stavimo do znanja da nema ozbiljnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja“, rekao je Voštinić za televiziju N1.

Voštinić je kazao da će pešačiti zbog neslaganja sa tim što se još ne zna ko je ubica Ivanovića i dodao da je vlast u odbranu, u zaštitu Ivanovića naspram istine uzela „najskupljeg advokata – to je sama supruga“ i ocenio da je to „najstrašnije“.

Dodao je da se na najnečasnije načine porede emocije ljudi koji protestuju sa emocijama supruge ubijenog čoveka.

„Svako ko se bori da se pronadju ubice Olivera Ivanovića bori se za čast države. Milena Ivanović i ne treba da bude na protestu, ne bismo bili tamo iz istih razloga. Ona je izgubila supruga, mi poverenje u državu, mi smo izgubili državu, a ona muža. Mi bismo njene emocije bagatelizovali“, rekao je on.

On je kazao da je pogrešno da se prebrojavaju gradjani na različitim skupovima i da bi trebalo da se zna koliko će gradjane Srbije da košta miting Srpske napredne stranke za doček predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Da mi budemo mereni njihovim aršinima, da to bude tema je nametnula vlast, koliko nas je, pa sami sebi dokazujemo da nas je bilo mnogo, umesto da im saopštavao zašto smo se okupili“, rekao je Voštinić.

Voštinić je rekao da ne treba upućivati zahteve vlasti i da mu je krivo što uopšte komuniciraju sa vlašću, te da od protesta koji se održavaju subotom u Beogradu profitiraju i vlast i opozicija.

„Obostrano je profitiranje, i jednima i drugima odgovara jedan odušak koji se stvorio sa druge strane. Preveliki je bio pritisak na gradjanima, imaju privid da je pobuna počela, da se nešto dešava, pa svoje borbe sa ličnih planova iznose subotom na ulicu, a vlast je dobila odušak negde, a opozicija se revitalizuje na gradjanskom buntu“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari