LSV: Ideje pojedinih ministara za rubriku "verovali ili ne" 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da uozbilji članove svog kabineta.

Ideje pojedinih ministara veoma lako se mogu podvesti pod rubriku „verovali ili ne“ kažu ligaši u saopštenju za javnost i napominju da svakodnevni medijski istupi Milana Krkobabić, ministra zaduženog za regionalni razvoj, ukazuju na neozbiljnost u veoma važnoj oblasti koju on pokriva.

-Ministar Krkobabić se već duže vreme bavi pitanjem poboljšanja stanja u selima, ali razultati su neprimetni. Aktivnosti resornog ministra svode se na šaljive ideje, za koje se u startu može reći da neće dati rezultate. Nedavna najava formiranja Nacionalnog tima za spas sela je i tada izazvala nevericu, a jučerašnji najava učešća crkve u ovom timu, samo još dodatno budi sumnju u domete ovog Vladinog tela. Neverovatno je da se umesto struke u pomoć poziva crkva! Stoga ne čude statistički podaci koji neumoljivo demantuju najave procvata našeg sela. Desetine malih sela nestaju, a ona veća se prazne – navodi se u saopštenju LSV.

Oni predlažu da resorno ministarstvo koje vodi Krkobabić mora da donese nova sistemska rešenja koja će stimulisati život na selu. Ustav, zakoni i propisi koče razvoj sela! Bez kvalitetnih i modernih rešenja, sela će se pretvarati u puste krajeve a strašne posledice depopulacije sela će pokazati i naredni popis stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari