LSV: Šešelja izvesti pred sud 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je najnovije izjave predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića.

Pored toga, navodi se u saopštenju LSV, Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju „stranih špijuna“ i „izdajnika“ u srpskoj politici.

Šešeljevi maniri su veoma dobro poznati još iz devedesetih godina. Sejanje mržnje, nasilje i lov na takozvane neprijatelje države, samo su neki od primera duboko protivustavnog i protivzakonitog delovanja ovog fašističkog političara, za koje on u Srbiji nikada nije odgovarao pred domaćim pravosuđem, ističe LSV. Šešeljev rečnik u velikoj meri je podgrevao međunacionalnu mržnju na prostorima bivše Jugoslavije, a ona je dovela je do ratova, desetine hiljada ubijenih i miliona unesrećenih i Srbija je od srednje razvijene evropske države stigla do samog dna, zbog čega iz nje građani beže glavom bez obzira, navodi se u saopštenju.

Nismo i nikada nećemo zaboraviti sve ono što su Šešelj i njegovi radikali radili u Vojvodini tokom devedesetih godina
na zastrašivanju i proterivanju nesrpskog stanovništva iz naše multietničke pokrajine, jer je reč je o zločinima koji
ne zastarevaju, a za koje nikada niko nije odgovarao. Šešelju je mesto na optuženičkoj klupi, a ne u medijima i skupštini, poručila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari