LSV: U Vojvodini 17 kilometara novoizgrađenih auto-puteva, u Srbiji 150 1Foto: BETAPHOTO/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) negodovala je danas što se od ukupno 167 kilometara novoizgrađanih auto-puteva u Srbiji u proteklom periodu, svega 17 kilometara nalazi u Vojvodini, i to na potezu od Kuzmina do Sremske Rače.

„To su jedini kilometri modernih saobraćajnica koje će u skorije vreme dobiti Vojvođani. Ostalih 150 kilometara auto-puta građenih tokom ove godine su Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, deo kod Grdeličke klisure i Surčin – Obrenovac“, navedeno je u saopštenju LSV.

Stranka je zatražila od aktuelne vlasti da „ne pravi ovako upadljivu diskriminaciju građana Vojvodine“.

„LSV traži od državnog vrha da kaže na osnovu kojih parametara i čije odluke je u Vojvodini izgrađeno deset puta manje autoputne infrastrukture“, zatražila je LSV.

Dodaje se da potvrda iznesenih činjenica može da se dobije „i u korporativnom filmu Javnog preduzeća Putevi Srbije gde se tokom desetominutnog nabrajanja neimarskih dostignuća ove firme Vojvodina ne pominje ni u jednoj sekundi“.

„I ovih 17 kilometara dobili su Vojvođani slučajno, kao deo auto-puta za Sarajevo koji se uveliko priprema“, dodala je LSV.

Iako je najavljen i početak izgradnje Fruškogorskog koridora, do danas nije izgrađen „nijedan milimetar“, upozorava LSV i dodaje da su funkcioneri vladajuće stranke 21 put najavljivali početak tog posla.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “LSV: U Vojvodini 17 kilometara novoizgrađenih auto-puteva, u Srbiji 150”

  1. Naslov je potpuno tacan, ali tacno je i da je Lsv lazna opozicija tako da mi sve ovo lici na predizbornu kampanju.

  2. za one koji ne znaju LSV je u koaliciji sa SNS u gomili opština. ali kad dođe 6 meseci pred izbore puna su im usta autonomije i opozicionaštva : )

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.