LSV: Zašto se Popović ne zalaže za punu autonomiju Vojvodine? 1

Popović je izjavio da bi Kosovu trebalo dati „najveću moguću autonomiju na svetu“.

Popovićevi stavovi o Kosovu jasno ukazuju na nedostatak realnog posmatranja aktuelnih problema sa kojima se suočava naša zemlja. LSV podseća ministra Popovića da je kosovska kriza eskalirala baš onda kada je Slobodan Milošević počeo sa rušenjem ustavnopravnog poretka Jugoslavije.

Prve žrtve Miloševićeve politike bile su autonomije Vojvodine i Kosova. Konačni rezultati takve politike su ubijeni, raseljeni i uništeni građani, te razorena država.

LSV pita ministra Popovića zašto se ne zalaže i za punu autonomiju Vojvodine. Čemu briga samo za Kosovo? Naravno, jasno nam je da je izostavljanje Vojvodine iz Popovićevog patriotskog epa samo kompenzacija za poraze koje je srpski nacionalistički projekat doživeo na Kosovu.

Zatiranjem Vojvodine i njene autonomije nacionalnosti pokušavaju da se prikažu kao patriote koje nisu naučile samo da gube, nego i da pobeđuju. Nažalost, ta njihova pobeda znači uništavanje Vojvodine, njeno siromašenje i ponižavanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje ministru Nenadu Popoviću da malo bolje otvori oči i pogleda oko sebe. Svoje obraćanje Popović je juče završio rečima: „Dogodine u Prizrenu“. Mi mu poručujemo: „Ne dogodine, nego danas, dođite u bilo koje mesto u Vojvodini u pogledajte posledice vašeg patriotizma. Pogledajte prazne kuće, pusta sela i siromašne ljude. Možda onda budete naučili i rečVojvodina.“