LSV: Zašto su fasade bitnije od pijaće vode? 1Foto: Logo

Zašto su fasade beogradskih zgrada važnije od pijaće vode u Vojvodini i rešavanja problema u drugim krajevima države, pita u svom saopštenju LSV predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

Oni navode da je Vlada uplatila iz svoje tekuće budžetske rezerve 240 miliona dinara u budžet grada Beograda a kabinet premijerke nije jasno ukazao na razloge ove pomoći, sok su funkcioneri grada Beograda javno saopštili da se radi o sredstvima namenjenim za uređenje fasada beogradskih zgrada.

U trenutku kada građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije na svojoj koži osećaju katastrofalne posledice centralizacije, ovakva dotacija najbogatijoj sredini u Srbiji je i više nego sramotna, navode u LSV i podsećaju premijerku da 700.000 građana Vojvodine nema zdravu pijaću vodu, da poljoprivrednici nemaju subvencije koje mogu da obezbede normalan život, da sela u svim krajevima Srbije nestaju.

Očekujemo da čujemo zašto su fontane, neboderi ili fasade bitnije od života građana Srbije koji žive u Žitištu, Žablju, Topoli ili Prijepolju, kaže s eu saopštenju i traži da Vlada Srbije na svojoj prvoj sednici kolektivno pristupi čitanju Ustava i da, najzad, shvati da su svi građani Srbije jednaki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari