Lutovac: Nema nikakvih izbora 26. septembra 1Foto: Beta/Branislav Božić

Nema nikakvih izbora 26. septembra, jer izbori nisu raspisani, a njih može da raspiše predsednik stranke ili natpolovična većina glavnog odbora, a to se nije desilo, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac povodom odluke o isključenju četvorice funkcionera te stranke.

Te izbore raspisao je organizacioni odbor koji je formirala grupica od 30-ak ljudi u holu pozorišta u Zemunu. To nema nikakve veze s raspisivanjem izbora, rekao je Lutovac za Nova.rs povodom isključenja Balše Božovića, Slobodana Milosavljevića, Radoslava Milojčica i Branislava Lečića iz DS.

Mi smo za to da budemo oštra opozicija Aleksandru Vučiću, oni da budemo konstruktivna, možda čak i partner. To je ključna razlika, ukazuje Lutovac.

Prema njegovim rečima, druga ključna razlika je ta što „mi smatramo“ da je potrebno reformisati, revitalizovati DS, otvoriti vrata prema novim ljudima, dati mogućnost onima koji se nisu iskazali, dok oni smatraju da treba nastaviti po starom i da večiti funkcioneri treba da utiču u DS bez obzira da li su izabrani da budu funkcioneri i upravljaju strankom.

Mi želimo da stranka bude transparentna, otvorena prema građanima i na kraju je tu tek mesto ličnim ambicijama. Kod njih je obrnuto, rekao je Lutovac.

On smatra da postoji grupacija u DS koja želi da stranku uvede u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) ili da bude konstruktivna opozicija naprednjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari