Lutovac: O rukovodstvu DS kad se steknu uslovi 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac najavio je da će se ta partija, koja je sada politički ujedinjena, formalno-pravno to učiniti „čim se steknu svi formalni uslovi“, ali nije precizirao kad, navodeći da se nadaju rešavanju svih pitanja do kraja godine.

Lutovac je u intervjuu za Blic rekao da su, nakon ujedinjenja DS i partije koje su nastale otcepljenjem od nje – Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju, formirani zajednički organi, a u obilasku Srbije promovišu ujedinjenje i dogovaraju dalje političke korake.

Upitan ko će biti predsednik te „ukrupnjene“ DS, Lutovac je, bez konkretnog odgovora, objasnio da je „u prirodi DS uvek bio slobodan izbor rukovodstva“ i da će, kada se partija bude u potpunosti i formalno-pravno ujedinila, „članovi izabrati njeno rukovodstvo“.

Komentarišući tvrdnje poslanika u Skupštini Vojvodine Nenada Borovića da inicijativa za njegovo isključivanje iz stranke govori da se u DS guše kritička reč i misao, Lutovac je konstatovao da se u svakoj demokratskoj partiji poštuju odluke i politika koja je utvrđena.

Na tvrdnje Borovića kako iza kadrovanja u DS stoji Boško Obradović – a slično je rekao i Balša Božović – Lutovac je poručio da ni lider pokreta Dveri ni Aleksandar Vučić ne mogu da kadriraju u DS, niti niko drugi van te partije. Za Obradovića verujem da nema tu ambiciju, a za Vučića baš i ne, naglasio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari