Lutovac: Smisao protesta nije skidanje vlasti na silu, već fer izbori 1Foto: Medija centar

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da smisao  protesta nije da se silom smeni vlast Aleksandra Vučića, već da se dođe do fer izbora koji bi omogućili da se ta vlast promeni.

U intervjuu makedonskoj televiziji Telma on je rekao da je opozicija ubeđena da može da pobedi ukoliko su uslovi za održavanje izbora fer i  pošteni, ukoliko postoje slobodni mediji i nezavisno pravosuđe i sve što je neophodno za demokratsku atmosferu.

„Ukoliko imamo sve što je neophodno za jednu demokratsku i slobodnu atmosferu na takvim izborima ćemo dobiti podršku većine građana, jer je većina nezadovoljna socijalno-ekonomskom i političkom sitiacijom“, rekao je on.

Lutovac je istakao da smisao protesta nije, kao što neki žele da pretstave, da se silom i upadanjem u institucije promeni vlast, nego da se oni koji ignorišu volju građana nateraju da poštuju zakone i ustav i da omoguće slobodne i fer izbore.

„To je sasvim dovoljno za promenu vlasti“, rekao je predsednik DS i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Ističući da srpska opzicija ne traži prevremene, već fer izbore kao i da je za nega u redu da oni budu u martu naredne godine, Lutovac je makedonske gledaoce upoznao sa tim da Savez za Srbiju u sporazumu od 30 tačaka predlaže prelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore.

„Ta prelazna vlada bi omogućila da se u tom prelaznom periodu stvore sve neophodne pretpostavke da bi građani dobili šansu i mogućnost da, na osnovu informacija koje su neophodne i predstavljanja političkih stranka, slobodno donesu odluku za koga će glasati“, rekao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari