Mađarski pokret traži izvinjenje od Sergeja Trifunovića 1Sergej Trifunović Foto: FoNet/TV FoNet

Mađarski pokret optužio je večeras lidera Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića da je teško uvredio vojvođanske Madjare na mitingu opozicije u Beogradu i zatražio od njega izvinjenje.

„Govoreći o odlasku mladih iz Srbije, osvrnuli ste se i na organizovano doseljavanje migranata, i među njih ste svrstali Mađare koji duže od 1.000 godina žive na ovim prostorima“, navelo je Predsedništvo Mađarskog pokreta u saopštenju.

Mađarski pokret ukazao je da je Trifunović u obraćanju građanima medju kojima je bilo i brojnih pripadnika mađarske zajednice, članova i simpatizera tog pokreta i drugih opozicionih političkih organizacija, izneo „jednu tešku uvredu i da to nije prvi put da se u njegovim izjavama pojavljuje „neumerenost“.

„Mađarski pokret, kao dosadašnji partner PSG ograđuje se od ovakve političke retorike. Sa iskrenom nadom da se ovaj put radi o omašci, očekujemo od vas javno objašnjenje i javno izvinjenje“, piše u saopštenju.

Dodali su da je činjenica je da se pripadnici mađarske zajednice, kao i svi gradjani Srbije, iz dana u dan suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom i kontinuiranim pritiscima režima, čiji je deo „na najveću žalost većine Mađara“ postao i Savez vojvodjanskih Mađara.

„Zbog učešća Ištvana Pastora u ovoj antidemokratskoj koaliciji je odlazak iz zemlje pripadnika mladjih, ali i starijih generacija – što za posledicu ima raspad njihovih porodica – postala naša tužna svakodnevnica“, ocenilo je Predsedništvo Mađarskog pokreta.

Dodali su da je jedini mogući cilj Madjarskog pokreta što brža i sveobuhvatna normalizacija stanja u državi.

„Na tom putu od naših partnera iz opozicije očekujemo podršku i poštovanje. Podršku pripadnicima madjarske zajednice, ali i poštovanje principa demokratskog diskursa“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

50 reagovanja na “Mađarski pokret traži izvinjenje od Sergeja Trifunovića”

 1. Za koga realno radi Sergej? Njegove izjave satiru podrsku ionako slabasnoj opoziciji, a podizu rejting vlasti. Ako je neki pokusaj reverse psychology, opet nema ucinka, upravo suprotno. Neumerenost je pa najblazi izraz za navedeno.

  • Zasto se Vi Petre ne zapitate za koga Vucic
   radi, za Srbiju i Madjarsku zajednicu
   sigurno ne!
   Sergej je napravio lapsus i vec se javno u
   Utisku Nedelje uputio izvinjenje.
   A sto se tice umerenosti ove bitange na vlasti su bas umereni i fini.

  • Jel mislite na opoziciju koja pokušava da sastavi delegaciju za razgovor sa vođom? Nažalost nema opozicije.

  • Petar:Ni on sam ne zna za koga radi. Čim se predozira onda počne da lupa gluposti.

 2. Prosto rečeno, ne razumem, kako je Sergej ovako nešta, mogao da izjavi…?! Samo perfidnom režimu, daje priliku da likuje…!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.