Mali sa predsednicima beogradskih opština o investicionom planu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa predsednicima beogradskih opština i Grada Beograda o petogodišnjem investicionom planu kojim će biti sprovodjen u celoj Srbiji.

Mali je rekao da bi akcenat detaljnih planova, koje će predložiti predstavnici opština, trebalo da bude na ulaganjima u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnji i rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva.

U planu su, kako je istakao, ulaganja i u zdravstvene ustanove, škole, obdaništa i druge infrastrukturne projekte.

Mali je rekao da je neophodno da predsednici opština oslušnu impuls i potrebe gradjana i da naprave detaljne planove u naredne dve nedelje, koji će biti objedinjeni za Grad Beograd, a potom i za celu Srbiju.

Investicioni plan, koji će biti sprovodjen od 2020. do 2024. godine, po rečima ministra je moguć zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, ali da nije cilj samo da se menja lice Beograda, već cele Srbije, jer svi gradjani treba da imaju isti tretman i podjednake, kvalitetne uslove za život.

Najavljeno je da će Mali imati i sastanak sa predsednicima opština centralne Srbije u petak, 23. avgusta, a sledeće nedelje i sa predstavnicima 45 opština sa teritorije Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari