Mandić Rigonat: Vučić vodi politiku koja rađa mržnju 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Pozorišna rediteljka Tanja Mandić Rigonat kazala je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi politiku koja rađa mržnju i hrani se mržnjom i konfliktima, politiku koja podstiče ono najgore u ljudima, politiku koja je antagonizovala društvo do tačke pucanja i rastočila sve institucije države.

Tanja Mandić Rigonat je u intervjuu za portal Direktno.rs kazala da su neprijatelji Srbije svi koji pljačkaju zemlju, svi koji lažu, kradu, svi koji profitiraju na bilo kom obliku nesreće, svi koji vlast doživljavaju kao polje za lečenje ličnih frustracija i beskrajno polje samovolje, a građane kao podaničko pleme.

„A svet, svet je briga za nas i da li ima demokratije u Srbiji koliko konja za muvu što mu sleće na rep. I vlast može da nam radi šta god hoće dok mi sami ne kažemo: ‘E ne može to baš tako!’ „, ocenila je rediteljka.

Govoreći o radu Kriznog štaba Vlade Srbije za epidemiju, Mandić Rigonat je kazala da je štab imao njeno „blanko“ poverenje sve dok BIRN nije objavio podatke o bolesnima i umrlima, koji su se razlikovali od zvaničnih.

„Na pamet mi nije moglo pasti da će se iko ponašati kao Gogoljev Čičikov – đavo lično, koji u romanu ‘Mrtve duše’ trguje dušama umrlih. Zbog manipulacije istinom, zbog propuštenog trenutka da se pandemija stavi pod maksimalnu kontrolu, mora postojati odgovornost“, kazala je ona.

Mandić Rigonat: Vučić vodi politiku koja rađa mržnju 2

Na pitanje da li se ova vlast više plaši korona virusa ili „virusa“ istine, rediteljka je kazala da se ova vlast ničega ne plaši.

„Neko bi rekao: ni Boga se ne boje, a kamoli nas smrtnika. I mislim da je iluzija da se uopšte ičega plaše, jer toliko su daleko otišli u svojim ego fantazijama o moći, da mislim da imaju osećaj da su večni, da im je stran osećaj prolaznosti, a pogotovo daleko priča o svakom pozivanju na odgovornost koja bi usledila posle njihovog odlaska s vlasti“, objasnila je Mandić Rigonat.

Komentarišući današnje konstituisanje Skupštine Srbije, Tanja Mandić Rigonat je za Direktno.rs kazala da je parlament postao „pastorala, idila, žanr omiljen na dvorovima i u vilama velikaša koji se služio da ulepša gozbu, pir dok se služi divljač i skupocena vina“.

„Samo za tu idilu u Skupštini i za obesmišljavanje Skupštine, odgovornost snosi i opozicija. Ta situacija je i politička poruka opozicionih stranaka upućena međunarodnoj zajednici, deo je strategije borbe protiv ovog režima. To doživljavam i kao pranje ruku od svih vrućih odluka, ponajviše one koje se tiče Kosova i Metohije“, kazala je rediteljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari