Manojlović: Šapčani sami da odluče da li će na lokalne izbore 1Foto: Medija centar

Građani Šapca sami treba da odluče o tome da li će izaći na lokalne izbore ili će ih bojkotovati, izjavio je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

„Mislim da ima smisla građanima Šapca pružiti šansu da odbrane tu vrstu slobode izlaskom na (lokalne) izbore, ali je to naravno stvar procene građana i ljudi koji vode ovaj grad“, rekao je Manojlović za TV Šabac.

Bojkot je, prema njegovoj oceni, apsolutno nužno rešenje u ovom momentu jer ne postoje nikakvi institucionalni uslovi da se desi drugačije, ali je „situacija je osetljiva“ za gradove poput Šapca i Paraćina.

„Nije pitanje da li treba da učestvujete u bojkotu zato što želite da pobedite, suština je da u sistemskom smislu ne postoje regularni uslovi za izbore. Ja mislim da je insistiranje na bojkotu insistiranje da se ovaj sistem promeni“, rekao je Manojlović.

„Meni se čini da u Šapcu postoji institucionalni uslovi koji su vidljivi i kroz drugačiji odnos prema medijima. I ovde je situacija rovovska. I ovde se vrši pritisak pa ste imali ljude iz državnih javnih preduzeća i ustanova koji protestuju protiv vlasti u Šapcu, ljude iz kriminogenih sredina“, naveo je on.

„Ali, Šabac ima najmanji broj zaposlenih u javnom sektoru po glavi stanovnika u Srbiji. Šabac nije grad koji koristi ljude za sakupljanje kapilarnih glasova… na dan izbora ovde će se sliti cela mašinerija vlasti“, upozorio je Manojlović.

„Prema ekonomskim pokazateljima, Šabac je među bolje stojećim u Srbiji iako republička vlast ne ispunjava zakonske finansijske obaveze prema ovom gradu. Mediji su u daleko boljem položaju u odnosu na ostatak Srbije, postoje ekološki standardi, građanima se formira prirodno okruženje na obali Save, na kojoj se ne pravi Šabac na vodi sa soliterima kroz koje se pere novac…“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari