Marković: Crkva sebe stavlja iznad države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Crkva sebe stavlja iznad države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svetu, poručio je premijer Crne Gore Duško Marković, na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenat (EP).

Marković je primio delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio predsednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.

Govoreći o stanju u društvu nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica predsednik Vlade je kazao da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti.

„To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svetu“, rekao je Marković, prenosi RTCG.

On je rekao da su državni organi odlučni da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih trideset godina, poštujući pri tome slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je upoznao delegaciju sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti.

„Crna Gora razume evropski kontekst i radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao deo Evrope“, rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari