Martinović: Obradović lažni uzbunjivač, preko N1 i Danasa od njega prave mučenika za slobodu 1Aleksandar Martinović Foto: FoNet / Zoran Mrđa (arhiva)

U Skupštini Srbije danas su poslanici vladajuće većine mimo dnevnog reda govorili o radniku iz „Krušika“ Aleksandru Obradoviću koji je izneo informacije o korupciji u toj namenskoj firmi povezujući je sa ocem ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, o najavljenom protestu podrške u Valjevu, kao i o medijima kritičkim prema vlasti.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da ne veruje da je Obradović informacije iz „Krušika“ iznosio samo zato što mu je majka smenjena sa položaja u toj fabrici, već da je to činio po nečijem nalogu i za novac.

„Nadam se da će nadležni organi da reaguju i povodom ovog isfabrikovanog i medijski spinovanog slučaj o Aleksandru Obradoviću, jer se ne radi o kršenju ljudskih prava, već zakona i narušavanju vitalnih interesa građana Srbije“, rekao je Martinović tokom rasprave o Predlogu Zakona o poštanskim uslugama.

On je ponovio ocenu da Obradović nije uzbunjivač jer se nije obratio nijednom nadležnom državnom organu i preneo mu saznanja o postojanju korupcije, već je „lažne podatke“ dao medijima „da bi naškodio“ ne samo „Krušiku“ i namenskoj industriji, već i Srbiji, i to, kako je rekao, „po nalogu svojih političkih mentora“ – pre svega lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

„Cilj je da se uništi ponovo naša namenska industrija, a svi pokazatelji su da ‘Krušik’ postiže sve bolje i bolje rezultate i da je dobit sve veći. Pokušali su, ali nisu uspeli do kraja da nam unište vojsku dok su bili na vlasti i sad pokušavaju da unište našu namensku industriju i pronašli su radnika, da u medijima poput N1 i lista ‘Danas’ naprave mučenika za slobodu govora i misli i nekakvog lažnog uzbunjivača koji to ustvari nije i koji je počinio nekoliko krivičnih dela“, rekao je Martinović.

On je dodao da šteta koja je naneta nije samo ekonomska nego i bezbednosna.

Povodom skupa podrške Obradoviću u Valjevu koji je najavljen za danas on je kazao da je Đilas tamo poslao Nebojšu Zelenovića, Zorana Lutovca i koliko je dobio „informacije sa terena“ treba da im se pridruži i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Tokom poslanici vladajuće večine su više puta prozivali N1 i dnevni list „Danas“ koje su označili kao „političko glasilo“ Saveza za Srbiju i medije koji „šire mržnju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari