Mekalister u Skupštini: Članstvo Srbije važno za EU 1Dejvid Mekalister Foto: Beta/Milan Obradović

Članstvo Srbije u EU je od velike koristi za srpsko društvo, narod i ekonomiju, ali je bitno i za samu EU, koja će time u svom članstvu dobiti državu sa dugom tradicijom.

Ovo je, u razgovoru sa narodnim poslanicima tokom posete u Skupštini Srbiji, izjavio predsednik Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister.

Otvarajući sastanak, narodni poslanik dr Vladimir Orlić čestitao je Mekalisteru na ponovnom izboru za evropskog poslanika na nedavno održanim izborima za Evropski parlament, kao i na izboru za predsednika Komiteta za spoljne poslove EP, poželevši mu uspešan rad. On se zahvalio i na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, ističući da je članstvo u EU i dalje spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da se podrška građana članstvu održava poslednjih godinu dana na istom nivou, od preko 53 odsto.

Dejvid Mekalister naveo je da Evropski parlament nakon izbora ima 60 odsto novih poslanika, ali da će uprkos tim promenama Evropski parlament i nova Evropska komisija ostati podjednako posvećeni proširenju EU, posebno kada su u pitanju države Zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovali i narodni poslanici Đorđe Milićević, dr Milorad Mijatović, Marijan Rističević, Petar Petrović, Hadži Milorad Stošić, Nenad Milić, Elvira Kovač, Gordana Čomić, Miroslav Aleksić, Jovan Jovanović, Tatjana Macura, i Sanda Rašković Ivić, koji su sa predsednikom Komiteta za spoljne poslove EP razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji i radu Narodne skupštine nakon preporuka EK iz Izveštaja o napretku Srbije za 2018. godinu.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo reči i o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije, kao i o predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima koji očekuju Srbiju naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari