Mihajlović: Ima li Savez za Srbiju da ponudi još nešto osim mržnje i uvreda? 1Foto: Beta

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je danas da su nove uvrede koje je Savez za Srbiju uputio na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića najbolje govore da ta organizacija nema ništa drugo da ponudi građanima.

„Od političara iz Saveza za Srbiju građani nisu mogli da čuju kako bi ubrzali ekonomski rast, kako bi povećali investicije, kako vide rešenje kosovskog pitanja… Ali su zato čuli kako bi se oni obračunavali sa političkim protivnicima kada bi nekim slučajem mogli na vlast bez izbora. Videli su i koliko su hrabri kad treba upadati u institucije i koliko su kreativni kad treba nekog da uvrede“, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlovićeve.

Ona je kazala da su građani „prozreli njihovu politiku i da zato taj deo opozicije ne želi na izbore“.

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas Aleksandra Vučića da se, „pod hitno podvrgne lekarskom pregledu od strane stručnog lekarskog tima nad kojim nije moguće vršiti pritisak“, a nadležne organe da se, „do utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja, sa maksimalnom odgovornošću odnose prema mogućnosti da je nesposoban da obavlja svoju dužnost“.

SzS je u saopštenju naveo da ono što predstavlja poseban problem je „što ponašanje Aleksandra Vučića u svakodnevnim javnim nastupima sve češće otvara pitanje njegovog zdravstvenog stanja, odnosno sposobnosti da obavlja funkciju predsednika Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari