Mihajlović: Opasne izjave Đukanovića, crta Vučiću metu na čelu 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da ga je sa vlasti srušio jedan čovek, optužujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mešanje u izbore u Crnoj Gori, veoma opasne jer predstavljaju crtanje mete Vučiću na čelu.

„Ako je neko u regionu svojom uzdržanošću i odgovornim ponašanjem radio na tome da se sačuva stabilnost regiona, ako se neko nije mešao u unutrašnje stvari svojih suseda, a da je istovremeno tražio puteve da se kao region bolje povežemo i da budemo primer drugima kad je reč o poštovanju prava nacinalnih manjina, onda su to Srbija i Aleksandar Vučić“, navela je Mihajlović, u pisanoj izjavi.

„Nažalost“, dodala je, „vidimo da se neki drugi ne ponašaju na isti način, već da im Srbija i srpski narod služe kao izgovor za sopstvene neuspehe“.

Kako je navela, „Đukanović može da se ljuti zbog poraza na izborima, ali ne i da za svoj poraz optužuje Srbiju i njenog predsednika, koji su pokazali mnogo više poštovanja za suverenitet Crne Gore nego Crna Gora za suverenitet Srbije“.

„Кo će biti na vlasti u Crnoj Gori odlučuju njeni građani, a jedino što Srbiju interesuje jesu prava i položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, jer se tako ponaša odgovorna država“, rekla je Mihajlovićev, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari