Mihajlović: Priština koristi nespretnu izjavu Ane Brnabić za opravdanje brutalnosti 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da prištinski zvaničnici koriste „nespretnu izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi pred domaćom i međunarodnom javnošću opravdali ne samo hapšenje nego i brutalno prebijanje Srba i ruskog državljanina, člana misije UN“.

Tim rečima je Mihajlović u Vladi Srbije odgovorila na novinarsko pitanje kako komentariše izjavu premijerke pre dva dana, prilikom uručenja izveštaja EU o napretku Srbije, kada je kazala da u pregovorima sa Prištinom, Beograd ima posla sa „ljudima koji su bukvalno izašli iz šume“.

Dešavanja na Kosovu, po rečima Zorane Mihajlović, potvrđuju da je u pregovorima Beograda i Prištine neophodan kompromis i to „ne samo za Srbe nego i Albance, jer je jedina alternativa tome svađa i sukobi“.

Srbija je, kako je istakla, opredeljena za evropske integracije i evropski sistem vrednosti, pregovore i kompromis.

„Ako to žele EU i Albanci neka ukinu takse jer nasilje nikom ne donosi ništa dobro“, rekla je Mihajlović i ocenila da je to pitanje stabilnosti ne samo Srbije već i cele jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari