Mihajlović: Ulagaćemo u male aerodrome zbog razvoja privrede i turizma 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas u Pakovraću kod Čačka da se država od 2014. godine strateški opredelila da razvija vazdušni saobraćaj i ulaže u male aerodrome zbog razvoja turizma, saopštio je njen kabinet.

„Ideja je da se osnivanjem preduzeća ‘Aerodromi Srbije’ pomogne razvoj malih aerodroma, zbog povezivanja naroda i bržeg razvoja privrede i turizma“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da je Vlada Srbije tada dobila kritike da je to nemoguće, a aerodrom „Nikola Tesla“ je 2019. godinu završio kao najuspešniji aerodromom u regionu“, rekla je ona.

Niški aerodrom je, kako je rekla, u 2019. godini imao 440.000 putnika, a kraljevački aerodrom kao civilno-vojni i dalje će se razvijati da bude najbolji kargo aerodrom u ovom delu Evrope.

Mihajlovićeva je podsetila da će se nastaviti ulaganja i u niški i u kraljevački aerodrom, da se završava aerodrom u Pranjanima i da će do kraja sledeće godine biti završen i aerodrom u Trebinju.

„Gradimo novi toranj i pistu u Nišu, kao i novu pistu na kraljevačkom aerodromu. Očekujem da 19. septembra svi zajedno u Pranjanima obeležimo važan dan za srpski i američki narod, jer naši odnosi treba da budu sve bolji“, rekla je Mihajlović.

Istakla je da je „na osnovu dogovora predsednika Vučića (Aleksandra) i Dodika (Milorada) gradimo i aerodrom u Trebinju i u decembru sledeće godine do ovog grada u Hercegovini stizaće se za 40 minuta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari