Milanović i Plenković čestitali Božić 1Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Hrvatski premijer Andrej Plenković i novoizabrani predsednik Zoran Milanović čestitali su danas Božić svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

„Svim vernicima pravoslavne veroispovesti čestitam Božić. Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i vaše porodice“, naveo je Plenković u čestitki.

Milanović je u čestitki napisao da su „međusobno uvažavanje i razumevanje, kao i poštovanje prava drugog i drugačijeg jedini su način da stvaramo napredno, otvoreno i tolerantno društvo u kojem ćemo biti različiti, ali jednaki“. „Neka božićne poruke mira i ljubavi ispune vaše domove u godini pred nama. Hristos se rodi“, napisao je Milanović na Fejsbuku.

Vernicima koji poštuju julijanski kalendar Božić je danas čestitala i odlazeća predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao i predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i vernicima koji poštuju julijanski kalendar Božić su ranije čestitali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari