Milena Ivanović: Sramno ponašanje Rade Trajković, prikuplja jeftine političke poene 1Milena Ivanović Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Supruga ubijenog lidera GI „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, Milena Ivanović ocenila je da je „sramno i licemerno“ što je članica novoformirane koalicije Srba na Kosovu „Sloboda“ Rada Trajković danas započela izbornu kampanju na mestu gde je Ivanović ubijen i dodala da na taj način pokušava da prikuplja jeftine političke poene.

Ivanović je u izjavi za Kosovo onlajn rekla da „odlično zna“ šta je njen suprug mislio Radi Trajković, „koja danas bez srama stoji na tom mestu na kojem je on ubijen i pokušava da prikupi jeftine političke poene i da se promoviše i ponovo vrati na političku scenu preko stradanja jednog nevinog čoveka“.

„Danas o tome ne bih da govorim jer ne bih da kvarim sećanje na svog supruga i ne bih da mu remetim mir“, naglasila je ona i poručila Radi Trajković da vodi računa „da ne pređe granice, jer svi dobro znamo u kakvim su oni odnosima bili za to postoje dokazi“.

Prema njenim rečima, mnogi ljudi mogu da posvedoče o tome, a smatra i da je vreme da Rada Trajković „prestane da koristi stradanje Ivanovića za svoju političku promociju“.

Rada Trajković je danas svoju kampanju za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu počela na mestu gde je januara 2018. godine ubijen predsednik GI SDP Oliver Ivanović u Severnoj Kosvskoj Mitrovici.

Kako se navodi, uz izvinjenje porodici Ivanović koja je zatražila da se ime Olivera Ivanovića ne koristi u predizbornoj kampanji, Trajković je kazala da moraju i oni da je razumeju jer „Oliver posle ubistva nije samo njihov“.

„Oliver pripada svim ljudima koji preziru zločin i traže pravdu i slobodu“ – tim rečima je Rada Trajković počela kampanju za kosovske vanredne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari