Milivojević: Prikupljeni potpisi dokaz da ne postoji medijski spin i dimna zavesa 1Foto: Pokrenimo Mačvu #1od5miliona (arhiva)

Peticiju za oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića, iz vojne fabrike Krušik u Valjevu, koji se nalazi u kućnom pritvoru, danas je potpisalo preko 600 Kragujevčana, među kojima je veliki broj njegovih kolega iz fabrike namenskih proizvoda Zastava oružje.

Jedan od pokretača Građanske inicijative Sloboda za Aleksandra Obradovića, aktivista Srđan Milivojević, rekao je FoNetu da toliki broj potpisa prikupljen za samo četiri sata „jasno pokazuje da ne postoji medijski spin i dimna zavesa“ koji Srpska napredna stranka (SNS) i njen predsednik Aleksandar Vučić mogu da naprave da bi „prikrili razmere afere Krušik“.

Veoma je interesantno da je peticiju potpisao veliki broj ljudi, koji su se predstavili da su radnici fabrike Zastava oružje. Kragujevački oružari bili su veoma solidarni sa Obradovićem, što je potpuno suprotno od Valjeva, gde radnici Krušika ne iskazuju solidarnost sa kolegom uhapšenim zbog toga što brani državu od kriminala i korupcije, i što brani i njihov interes, a ne samo svoj, rekao je Milivojević.

On je ocenio da je više od polovine Kragujevčana „jako dobro znalo ko je Aleksandar Obradović, i odmah se svojim potpisom solidarisalo sa njim“, ističući da su i oni koji nisu ništa znali o uhapšenom uzbunjivaču, „kada su čuli zbog čega je uhapšen, prilazili štandovima i potpisivali peticiju“.

Prikupljanje potpisa za oslobađanje uzbunjivača iz Valjeva do sada je organizoano u Valjevu, Požegi, Beogradu i Novom Sadu i Kragujevcu, a prema Milivojevićevim navodima, akcije će biti organizovane u još trideset gradova širom Srbije. Milivojević je podsetio da se peticija može potpisati i elektronskim putem, dodajući da je do sada peticiju za puštanje na slobodu na štandovima i preko interneta potpisalo više od 15.000 građana.

On je naglasio da je zbog toga, iako u kućnom pritvoru, Obradović najslobodniji čovek u Srbiji. Obradović je ljude u Srbiji oslobodio straha i ohrabrio da se bore za svoju slobodu.

Svojim primerom je pozvao i sve potencijalne uzbunjivače da ukažu na kriminal i korupciju u svojim sredinama, poručio je Milivojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari