Ministarka tvrdi da njena porodica nema veze sa parcelama na kojima je uzgajana marihuana 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović odbacila je danas kao laži tvrdnje potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da parcela u vlasništvu njene porodice u Rastini ima veze sa parcelama na kojima je uzgajana marihuana u Gakovu.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je proces u vezi sa farmom marihuane u zadruzi Graničar iz Gakova „odavno okončan, a krivci uhapšeni i osuđeni“.

„U jasnoj nameri da povredi nezavisnost suda i dezavuiše postupak, Aleksić je juče nastavio da laže, citirajući moje navodno priznanje tokom sudske rasprave da smo ‘vlasnici jednog dela imanja nekadašnje zadruge Graničar u Gakovu na kojoj je nađena marihuana’. Uvidom u raspravne zapisnike sa jučerašnjeg ročišta po tužbi koju sam protiv Aleksića podnela zbog kleveta i laži, lako se može utvrditi činjenično stanje suprotno njegovim navodima“, rekla je funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS).

Ocenila je da potpredsednik Narodne stranke koristi taj sudski proces „kao paravan za politički obračun“ sa njom i SNS.

Aleksić je juče izjavio da je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović potvrdila da je vlasnica dela imanja nekadašnje zadruge Graničar u Gakovu, na kojoj je nadjena laboratorija marihuane.

„Svi koji su danas saslušani, i Marija Obradović i Ivan Bojović i Stefan Videkanjić, su rekli da imaju vlasničkog udela. Zanimljivo je da ministarka Obradović nije uopšte reagovala na ranije objave i prozivke drugih političara koji pominju afere u Gakovu, ali jeste tužila mene“, rekao je Aleksić u saopštenju koje je prosledila njegova stranka.

Policija je krajem marta otkrila laboratoriju marihuane na imanju nekadašnje zadruge Graničar u Gakovu. Uhapšene su tri osobe, a zaplenjeno je više od 2.000 stabljika marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari