Sva ministarstva predala su Vladi Srbije akcione planove za delovanje u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije – rekao je juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Slobodan Milosavljević na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade Srbije.

Sva ministarstva predala su Vladi Srbije akcione planove za delovanje u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije – rekao je juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Slobodan Milosavljević na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade Srbije.
On je naveo da još četiri ministarstva treba da dopune svoje planove „još nekim potrebnim informacijama“ i izrazio očekivanje da će to biti učinjeno u narednih nekoliko dana. Ipak, Milosavljević nije želeo da kaže koja su četiri ministarstva u pitanju. Ministar je rekao da će svi planovi biti predati Ministarstvu za Kosovo i Metohiju koje će da ih objedini i predstavi ministrima kao objedinjenu informaciju najverovatnije na narednoj sednici vlade.

Dodatnih 15 miliona dinara za poplavljena područja

Vlada Srbije odlučila je da odvoji dodatnih 15 miliona dinara i pomogne poplavljene opštine na jugu i jugoistoku Srbije, Belu Palanku, Žitorađe i Doljevac, sa po pet miliona dinara – izjavio je juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Slobodan Milosavljević na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade RS. On je naveo da je situacija u tim područjima veoma teška, da je materijalna šteta velika, kao i da je uništeno između 600 i 1.000 hektara površina pod plastenicima i preko 20 kilometara puteva. Prema njegovim rečima, prioriteti Vlade Srbije narednih dana biće sanacija ovih područja. „Apelujem na sve opštinske štabove, koji prikupljaju podatke o šteti da ubrzaju posao, kako bi na sledećoj sednici Vlade imali dovoljno informacija da zatražimo sredstva iz tekuće budžetske rezerve za sanaciju problema na jugu Srbije“, naglasio je Milosavljević.

On je naveo da je na sednici usvojen Zakon o opštoj bezbednosti proizvoda, kao i da je Vlada donela saglasnost o pokretanju postupka privatizacije u javnom preduzeću za radiodifuznu novinsko-izdavačku delatnost Radio Šid, TV preduzeću Petrovac na Mlavi, javnim preduzećima za informisanje Šumadiji iz Aranđelovca i Novom Pazaru, RTV Čajetina, Radio Bujanovcu i kulturno-informativnom centru Beloj Palanci.

Nema odlaganja predsedničkih izbora

„Kada je reč o pregovorima o Kosovu, mislim da još ništa nije gotovo i da nam predstoje još jedna ili dve sesije razgovora. Smatram da postoji šansa da se napravi dobar rezultat. Takođe, ne vidim razlog da se odlože predsednički izbori zbog pregovora o KIM“, rekao je Slobodan Milosavljević.

Milosavljević je istakao da je Ministarstvo za trgovinu i usluge predložilo da se interventnim uvozom utiče na smirivanje cena jestivog ulja i očekuje da će se pristupiti tom uvozu. Kako je naveo, na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije nije bilo reči o poskupljenju električne energije.
Na pitanje novinara o otplati javnog duga penzionerima, ministar je rekao da Vlada nije razgovarala o tome, ali da Ministarstvo finansija priprema mere da se to uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari