Mirko Nišović: Dopada mi se odnos Vlade prema sportu 1Foto: Antonio Ahel/FoNet

Proslavljeni kajakaš Mirko Nišović, predsednik UO Kajakaškog saveza Srbije i nekadašnji olimpijski i svetski prvak, koji je prekjuče postao član Srpske napredne stranke, kaže za Danas da je pristupio SNS ne očekujući nikakvu ličnu korist, već da bi podržao politiku koju vodi Aleksandar Vučić.

Na pitanje ko dobija a ko gubi u sprezi politike i sporta, kada političari ulaze u upravne odbore a sportisti u stranke, Nišović odgovara da još uvek nema odgovor i da će to tek videti.

– Prihvatio sam poziv da budem član SNS-a zbog politike koju vodi Aleksandar Vučić. Neko može da kaže – trebalo vam je dosta vremena. Međutim, ja sam sportista i dopada mi se odnos prema sportu Vlade Srbije na čelu sa premijerom i ministrom Vanjom Udovičićem – kaže Nišović.

Kako ističe za sebe ne očekuje nikakve privilegije, ali veruje da njegov potez može da koristi sportu koju vodi.

– Ništa ne očekujem za sebe. Ja sam ostvaren čovek. Kao vrhunski sportista nosilac sam nacionalnog sportskog priznanja. Imam i prihode od svog restorana. Moje prisustvo možda može da pomogne kajaku – kaže Nišović dodajući da se vide pozitivne promene u zemlji bez obzira na to da li neko želi da prizna ili ne.

Upitan kakva je njegova veza sa Demokratskom strankom Srbije s obzirom na to da se 2012. godine našao na listi kandidata za odbornike u Skupštini Beograda ove partije, Nišević ističe da nikada nije bio član DSS-a već samo njihov simpatizer i to zato što su imali prostorije u blizini restorana koji je vodio.

Spregu politike i sporta u Srbiji Mirko Nišović ne želi da komentariše za sada i kaže da o tome može da govori kad prođe neko vreme.

– Možda ste me rano pitali ko dobija a ko gubi u odnosu politike i sporta. Ne znam. Videćemo. Može da dobije moj sport – zaključuje sagovornik Danasa.

Mirko Nišović nije jedini proslavljeni sportista u Srpskoj naprednoj stranci. Pre njega SNS-u su pristupili automobilista Dušan Borković i Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije. Mirko Nišović bio je olimpijski i trostruki svetski prvak, a bio je i na čelu Kajakaškog saveza Beograda, Sportskog saveza Zemun, Kajak kluba „Zemun“ iz Zemuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari