Mirović: Akti terorizma na Kosovu i Metohiji 1Igor Mirović Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović osudio je danas, kako je ocenio, „jasne akte terorizma“, koje posebno na severu Kosova, provode „organi privremene vlasti u Prištini“.

„Jasni akti terorizma, kroz upad takozvanih specijalnih policijskih jedinica ROSU, teror koji provode na Kosovu i Metohiji, predstavljaju jasan znak divljačkog nasilja koje mora odmah biti zaustavljeno. Pokrajinska vlada daje svu neophodnu podršku državnim organima, predsedniku Srbije, Savetu za nacionalnu bezbednost, organima vojske i policije, da sve ono što u skladu sa Ustavom i zakonom bude doneto, u toku današnjeg i narednih dana, zaista bude i sprovedeno“, naveo je Mirović u saopštenju.

On je dodao da je predsednik Srbije u više navrata „jasno ukazivao da će do akata terorizma doći, što se tokom jutra i desilo na severu Kosova i Metohije“.

„Za Pokrajinsku vladu je to jasan znak da sve što se kao mera dijaloga moglo definisati minulih nedelja i meseci, ovakvim jasnim aktom terorizma pada u vodu. Na nama je i kao građanima, i kao ljudima koji su zabrinuti za sudbinu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, da jasno stanemo uz naše državne organe“, kazao je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari