Tužilaštvo Haškog tribunala smatra da se haški optuženik Ratko Mladić nalazi u Srbiji, da je Radovan Karadžić na tromeđi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. To je za Radio-televiziju RS izjavila predstavnica Tužilaštva Haškog tribunala Olga Kavran, dodajući da za Karadžića nije potpuno jasno da li se nalazi na teritoriji Srbije, RS ili Crne Gore.

Tužilaštvo Haškog tribunala smatra da se haški optuženik Ratko Mladić nalazi u Srbiji, da je Radovan Karadžić na tromeđi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. To je za Radio-televiziju RS izjavila predstavnica Tužilaštva Haškog tribunala Olga Kavran, dodajući da za Karadžića nije potpuno jasno da li se nalazi na teritoriji Srbije, RS ili Crne Gore. Ona je najavila da će se nastaviti pretresi i pritisci na članove porodice i prijatelje haških optuženika sve dok oni ne budu uhapšeni. Nije mogla da potvrdi, ali ni da demantuje da je Ratko Mladić pod zaštitom dela bezbednosnih službi u Srbiji.
„To ne znamo do kraja. Imamo informaciju da se radi na tome da se on locira i uhapsi“, kazala je predstavnica Tužilaštva Haškog tribunala. Kavranova je rekla i da su i haški optuženici Goran Hadžić i Stojan Župljanin takođe dostupni vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari