Mrkonjić: Omogućiti povratak Miloševićeve porodice 1

Povodom 11. godišnjice smrti Slobodana Miloševića počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i Mira Dragojević, dugogodišnja sekretarica i saradnica osnivača i prvog predsednika SPS, posetili su u petak njegov grob u Požarevcu.

Mrkonjić je tom prilikom naveo da očekuje od aktuelne vlasti da će konačno rešiti pitanje povratka Miloševićeve porodice u Srbiju, kao i da će realizuje inicijativu da mu se podigne spomenik i da jedna ulica ponese njegovo ime. „Odnos prema uspomeni na Miloševića je duboko moralno pitanje za sve nas u Srbiji, pa i u SPS.

Za svakog od nas pojedinačno, za mene možda i više od drugih, jer smo bili i prijatelji. Prema onome što je Milošević predstavljao za svoj narod i državu, svi se određujemo po svom osećanju i prema svojim ličnim moralnim principima. Što se mene lično tiče u vreme kada se obeležava godišnjica njegove smrti, biću u Požarevcu da mu odam poštu“, kaže Mrkonjić.

– Slobodan Milošević je posle kidnapovanja i odvođenja u haški kazamat tamo i ubijen pogrešnim lečenjem, a sve pod patronatom Karle del Ponte, koja je govorila da on ne sme iz Ševeningena da izađe živ, izjavio je doktor Vukašin Andrić na promociji svoje knjige „Anatomija sudskog ubistva“. Andrić tvrdi da je Milošević ili namerno pogrešno lečen ili je lečen sa „placebo“ lekovima koji nemaju nikakvo dejstvo, što je na kraju dovelo do njegove smrti. On pretpostavlja da je bivši predsednik SR Jugoslavije koji je imao problema sa srcem najverovatnije ubijen droperidolom, koji izaziva jaku srčanu aritmiju.

 „Ne mogu to da tvrdim stopostotno ali vam garantujem životom da je Milošević ubijen tim lekom, kao i to da nije umro 11. već 10. marta 2006. Tog dana oko deset sati uveče, oni su njemu u zatvorskoj jedinici dali droperidol u čaju ili kafi i on je pola sata nakon toga bio mrtav“, kazao je Andrić. Vukašin Jokanović, bivši državni tužilac SRJ i ministar unutrašnjih poslova, govorio je ispred udruženja Sloboda koje je izdalo knjigu, kao i bivši Miloševićev saradnik i haški osuđenik Nikola Šainović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari