Mrkonjić: Sve je laž, nisam kupio stan od milion evra 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

„Nisam kupio stan u Novom Beogradu u neposrednoj blizini Štark arene i sve što je objavljeno na tu temu je laž.“

Ovako za Danas počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić reaguje na pisanje pojedinih tabloida da je za kupovinu i opremanje pomenutog stana iskeširao oko milion evra. NJega je posebno, kako kaže, iznenadila reakcija predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića na neproverene i nepotvrđene informacije.

Glišić je, podsetimo, obećao počasnom predsedniku specijalan poklon za useljenje u novi stan. „Drugu Mrki na useljenje ću doneti vizitkartu sa tačnom adresom Agencije za borbu protiv korupcije, kako bi mogao na vreme da prijavi taj penthaus i opravda poreklo tih milion evra“, izjavio je Glišić pojedinim medijima.

„Nemam običaj da reagujem na neistine objavljene u tabloidima, posebno u ovo letnje vreme i njihovih takozvanih „letnjih šema“. Verovatno bi i ove neistine i laži koje o mojoj navodnoj kupovini stana od milion evra kako piše Alo prošle bez mog reagovanja, da se svojom izjavom na tu temu u Alo nije pojavio predsednik IO SNS-a Darko Glišić. Đavo je odneo šalu i to postaje politička tema par ekselans, što zahteva moje reagovanje. Jer, ko mi garantuje da sve to nije politička ujdurma i da nisu u pitanju zle namere?“, kaže Mrkonjić za Danas i dodaje da je Glišić mogao sve što ima lično da mu kaže i da mu za to nisu bile potrebne novine.

Počasni predsednik SPS dodaje da se on i Glišić poznaju više godina, još iz vremena kada je on bio ministar infrastrukture, a predsednik IO SNS predsednik Opštine Ub.

„Da su mu namere bile čiste i ako su mu bile potrebne bliže informacije, mogao je da se raspita i u svojoj neposrednoj sredini, pa i od predsednika SNS-a i Srbije Aleksandra Vučića, koji mene i sve oko mene dobro poznaje. Da je to učinio, verujem da bi odustao od ove svoje parade u Alou“, napominje Mrkonjić

On kaže i da prvi put razmišlja da pravdu zatraži putem suda. „Pitao me je prijatelj zašto ne tražim satisfakciju preko suda zbog iznetih laži i uvreda. To nije moj običaj, ali ovog puta nije isključeno da to neće učiniti. Još jednom želim da ponovim nisam kupio pomenuti stan, sve što je objavljeno je laž“, zaključuje u izjavi za Danas Milutin Mrkonjić.

Beogradski tabloidi ovih dana objavili su da je Mrkonjić kupio penthaus u Novom Beogradu u neposrednoj blizini Štark arene, ali da se u taj luksuzni stan još nije uselio, već da i dalje živi u „ništa manje luksuznom gnezdu Ane Bekute na Vračaru“. Mediji su konstatovali i da je Mrkonjić jedini penzioner u Srbiji koji može sebi da priušti ovakve kupovine, kao i da Agenciji za borbu protiv korupcije svoj stan još nije prijavio. Poslednji izveštaj Agenciji, kako se navodi, podneo je 2016. godine i u njemu piše da prima penziju od 88.570 dinara i poslaničku platu od 77.936, a da u svom vlasništvu nema nikakve nepokretnosti, niti ušteđevinu, već samo jedan automobil marke „mercedes“, koji je proizveden 2005. Mrkonjić za Danas kaže da je sve što poseduje prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari