MSP: Laž da je Dačić tražio da Pacoli napusti skup u Varšavi 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije tražio da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli napusti današnji sastanak u Varšavi, nije ni sam napuštao skup, niti se bilo ko na tom sastanku svađao, rečeno je Beti nezvanično u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Povodom izjave šefa albanske diplomatije Genta Cakaja, koju prenosi prištinski portal Gazeta ekspres, da je Dačić na današnjem skupu šefova diplomatija u Varšavi tražio da Pacoli napusti sastanak, a potom navodno i sam ustao da napusti skup, u srpskom Ministarstvu navode da je u pitanju „čista laž i izmišljotina“.

Zašto bi ministar Dačić to radio, kada je Kosovo bilo predstavljeno po Gimnih formuli, naveli su u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uz konstataciju da albanski ministar spoljnih poslova Cakaj „očigledno živi svoj paralelni život, da u medijima priča ono što na sastancima ne sme“.

Prištinski dnevnik je, ranije danas, preneo da je Gent Cakaj na sastanku u Varšavi reagovao na navodni zahtev Ivice Dačića da Bedžet Pacoli napusti sastanak ministara spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari