MUP: Bulatoviću (SSP) oružje oduzeto zbog prekršaja na Zvezdari 1Foto: Medija centar

Komandir policijske stanice u Šidu Radoslav Lakić demantovao je danas tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dejana Bulatovića da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravnog obrazloženja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Lakić je u pisanoj izjavi naveo da su policajci postupali su u skladu sa zakonom i Bulatoviću su objasnili da mu se oružje privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, kako se sumnja, počinio na teritoriji opštine Zvezdara.

Iz policijske stanice Zvezdara je, objašnjava Lakić, dostavljeno obaveštenje da je protiv Bulatovića podnet zahtev za pokretanje postupka zbog učinjenih prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje i vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i nedavanja lične karte na uvid.

Imajući u vidu da je za pojedine prekršaje predviđeno privremeno oduzimanje oružja, policijski službenici su postupali u skladu sa pravilima koja važe za sve građane i ovaj čin nema apsolutno nikakve veze sa političkim angažovanjem Bulatovića, naveo je Lakić.

Bulatoviću je oružje oduzeto uz potvrdu, nakon što je u Beogradu održao „performans“ na kome je ukazao da patike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koštaju 70.000 dinara, a sako između 500.000 i 700.000.

U saopštenju MUP ne navodi se kada je Bulatović počinio prekršaj za koji se tereti, a nema ni podatka od kad ima oružje u vlasništvu.

Bulatović je u izjavi medijima rekao da policajcima nije hteo da pokaže ličnu 2017. godine, a da je oružje registrovao ove godine i da nije imao nikakvih problema da to uradi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “MUP: Bulatoviću (SSP) oružje oduzeto zbog prekršaja na Zvezdari”

  1. A onaj dripac oduzeo devojci život i nikom ništa, na slobodi. Ova vlast kao da namerno provocira narod svojom osionošću i arogancijom.

  2. Hajde da navedemo : „… da su policajci Bulatoviću objasnili da mu se oružje privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, „kako se sumnja(!)“, počinio na teritoriji opštine Zvezdara ! Dakle u pitanju je sumnja,indicija da je pocinio prekrsaj ?! Da li su celnici MUP-a obavesteni sta je prekrsaj, i sta je sumnja u krivicnim postupcima i oduzimanju privatne svojina zbog toga a da covek nije ni dobio, godinu dana obavestenje o prekrsaju ? Koga bre vise vi zaje..vate srpski policajci , licni vazali i aporteri jednoga manijaka na vlasti ?
    Gospodine Bulatovicu, advokata i tuzbu, pa terajte do Strazbura, da vam vrate imovinu i da vas obestete za ponizenje i povredu licnog ntegriteta. Nemojte to ni slucajno da propustite. Gde ste opozicionari da se oglasite javno i ponudite besplatnu pravnu pomoc ovom nasem sugradjaninu ? Halo podanici ?!

    • Pitanje za ministarčića policajnog još malo kratkotrajnog …da li vam kolega takozvani Velja nevolja ima oružje ili ga ima ali na crno?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.