Na sednici Gradske skupštine Šapca izabrani v.d. direktori javnih preduzeća 1SEDNICA BEZ OPOZICIJE/Foto: Glas Podrinja

Sednica Gradske skupštine Špaca sazvana je po hitnom postupku zbog pandemije i potrebe da u radu Kriznog štaba učestvuju rukovodioci javnih preduzeća i ustanova.

Na ovoj sednici nisu prisustovali odbornici liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ i „Prilika“. Oni su još jednom ponovili da gradsku Skupštinu ne smatraju legitimnom, kao ni odluke donete na njoj.

Umesto Daniele Lovrin Gavrilović, koja je podnela ostavku, novi v.d. direktor JKP „Vodovod“ biće Jovan Vraneš.

V.d. direktora JKP „Stari grad“ u narednom periodu biće Nikola Begović, dok je dosadašnji Miroslav Premović razrešen, jer je u v.d. statusu bio duže od godinu dana.

JKP „Parking“ takođe je dobio novog v.d. direkotra, Dragana Ristića. Nova v.d. direktorka JP „Infrastruktura“ biće Milica Pavlović.

Danijela Selenić imenovana je za v.d direktora Centra za socijalni rad, a Svetlana Stanković za v.d. direktora Kulturnog centra.

Na mesto v.d. direktora Turističke organizacije Grada Šapca imenovana je Nađa Gligorić, umesto Srđana Mitrašinovića koji je podneo ostavku.Za zamenika gradskog pravobranioca imenovana je Nataša Lukić Purić.

– Izabrani vršiopci dužnosti direktora su mladi, obrazovani ljudi, spremni da odgovore na izazove koji ih u budućnosti čekaju. Siguran sam da oni imaju pravu viziju razvoja našeg grada i što boljih usluga koje javna preduzeća treba da pružaju našim sugrađanima. Na današnjoj sednici nije prisustvovala opozicija i ja sam siguran je njima jeste mesto u parlamentu, jer samo razgovorom i argumentima možemo da napravimo boljitak za naše sugrađane. Pozivam odbornike koji su, očigledno, zavedeni jednom pogrešnom politikom, da razmišljaju svojom glavom i da nam se ubuduće pridruže na sednicama Skupštine Grada, jer to je mogućnost da najbolja rešenja i najbolje projekte izglasamo i napravimo najbolje rezultate za naše sugrađane, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Predsednik Skuptšine grada Nemanja Pajić istakao je da je bilo neophodno zakazati hitnu sednicu zbog toga što su pojedini direktori javnih preduzeća podneli ostavke, a kako su oni i članovi Štaba za vanredne situacije, morali su da budu izabrani novi da bi i Štab i javna preduzeća funkcionisala u punom kapacitetu.

– Danas je i Skupština završila svoje konstituisanje imenovanjem četiri obavezne komisije koje moraju da budu u okviru Skupštine Grada. Narednu sednicu ćemo imati vrlo brzo. Očekuje nas budžet,rebalans budžeta i mnoge stvari koje treba da se dese u gradu. Nadam se da ćemo na nekoj od narednih sednica biti u punom kapacitetu i da će tu biti i predstavnici opozicije.
Skupština Grada Šapca je najbolje mesto gde mogu da se izlože argumenti i ovde se uvek otovoreno razgovaralo o svim pitanjima, rekao je Nemanja Pajić.

Prema odluci nepoptunog sastava GIK od ukupno 69 odbiornika 37 ima lista Aleksandra Vučića, sedam odbornika su sa liste pokreta Zapadna Srbija i po jednog odbornika daju Ruska stranka i Evropska zelena partija, dok opoziciju čini 22 odbornika,sa liste Nebojše Zlenovića i jedan odbornik sa liste UDS-Prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari