Na severu Kosova jedan novooboleli 1Foto: KoSSev

Na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Kosova trenutno je hospitalizovano osam pacijenata pozitivnih na korona virusa, dok se u mitrovičkom KBC nalazi jedan pacijent sa umerenom kliničkom slikom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Kosova, četiri pacijenta su u stabilnom stanju, dvoje je na terapiji kiseonikom i dva pacijenta se leče na odeljenju intenzivne nege od kojih je jedan u kritičnom stanju, dok drugi pacijent nastavlja sa lečenjem iako je na poslednjem testu bio negativan na kovid-19.

Do danas je na Kosovu na kovid-19 testirano ukupno 13.505 osoba, od čega je 1.038 bilo pozitivno, izlečene su 794 osobe, a od posledica ovog virusa preminulo je 30 osoba.

Na severu Kosova u poslednja 24 sata, registrovan je jedan novooboleli od kovid-19, a jedno lice je izlečeno, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Severna Mitrovica, prenosi RTK2. Do sada je na severu Kosovu od kovid-19 ukupno obolelo 117 osoba, izlečeno je 106, a 10 je preminulo od posledica izazvanih korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari