Napad na prostorije DJB 1

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je da su nepoznati počinioci polomili izlog na njihovom beogradskom sedištu u Brankovoj 21, a zahvaljujući zaštitnoj foliji sa logom pokreta sprečeno je veće oštećenje.

U saopštenju se navodi da su članovi pokreta napad prijavili policiji koja je izašla na lice mesta, ali je odbila da izvrši uviđaj.

Najprilježnije što su policajci radili bilo je legitimisanje i uzimanje ličnih podataka od članice pokreta koja je prijavila napad.

Dodaje se da su policajci odbili da uđu u prostorije pokreta uz čudno objašnjenje da to ne smeju da čine jer je u pitanju politička organizacija.

Nova urgencija policiji da se uviđaj obavi sa dužnom pažnjom i da nam se dostavi zapisnik nije ispoštovan, osim što smo od dežurne službenice dobili objašnjenje da su policajci morali da izvrše uviđaj i da po zapisnik možemo da dođemo u Savsku ulicu, a slučaj prijavimo unutrašnjoj kontroli, stoji u saopštenju.

Pokred DJB ističe da je zna da li je napad bio politički motivisan i da nonšalantno ponašanje policije koja bi to trebalo da utvrdi ne uliva osećaj sigurnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari