Naprednjaci Surdulice osudili ocene potpredsednika SPS Novice Tončeva 1Foto: Opština Surdulica

Nakon ocene potpredsednika SPS i vlasnika Gradjevinskog preduzeća „Tončev gradnja“ Novice Tončeva koji je za incident u kome su nepoznati počinioci izbušili gume na njegovom automobilu u Nišu i optužbi izrečenih na račun članova SNS, saopštenjem se oglasio Opštinski odbor naprednjeka u Surdulici.

„Novica Tončev kao jedini i istinski gubitnik ovih izbora, koji je izbore izgubio kako na glasačkim mestima gde mu nedostaje više hiljada glasova tako i svojim nečasnim radnjama, kao i podlim i kukavičkim ponašanjem, pretnjama odmazdom nakon završetka izbora, moraće jednom konačno da se suoči sa sa istinom, pravdom i željom gradjana Surdulice da ga više ne gledaju kako na najgori i najbahatiji mogući način vrši vlast u ovoj opštini“, navodi se, između ostalog, u saopštenju SNS Surdulice dostavljenom našem listu.

Na lokalnim izborima u Surdulici lista SPS koju je predvodio potpredsednik SPS i tada aktuelni predsednik lokalnog parlamenta Novica Tončev osvojila je 18 od ukupno 35 odborničkih mesta. Ostatak je pripao naprednjacima.

Nakon konstituisanja novog sastava lokalnog parlamenta i vlasti, koju isključivo sačinjavaju funkcioneri SPS, Tončev je u više izjava medijima „zapretio blokadom Koridora 10 kod Vladičinog Hana“, zbog navodnog „ucenjivačkog poteza lokalnih naprednjaka, koji po svaku cenu kako je rekao „žele da preuzmu od socijalista legalno izborenu lokalnu vlast“.

Izjave aktuelnog potpredsednik SPS, a uoči pregovora o formiranju novog sastava Vlade Srbije naišle su i na osudu predsednika partije Ivice Dačića.

Tončev je u medijima najviše prozivao državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije Dragana Stevanovića, inače koordinatora SNS za južnu Srbiju.

Da podsetimo, nakon incidenta u Nišu, još jedno vozilo Tončev gradnje koje koristi Novica Tončev, uništeno je juče u Surdulici kada je razbijena šoferšajbna, saopšteno je danas iz Tončev gradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari