Narodna stranka: Bez komentara napisa o napuštanju SZS 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Nikada nismo komentarisali tabloidne napise, pa nećemo ni sad, rečeno je Danasu u Narodnoj stranci povodom saznanja lista Blic da je NS na putu izlaska iz Saveza za Srbiju.

O tome da će stranka Vuka Jeremića prva napustiti SZS, spekuliše se praktično od samog nastanka ovog bloka i trenutka kada su se udružili NS i tada neformalna grupa Dragana Đilasa, sada Stranka slobode i pravde. List Blic piše da je bojkot opštih izbora 21. juna 2020. bila tačka slaganja Jeremića i Đilasa, te da će Narodna stranka sada nastaviti da se sprema za predsedničke i beogradske izbore 2022. verovatno sama.

Sam Đilas na portalu Direktno se juče do zaključenja ovog izdanja nije oglašavao na temu šta će biti sa bojkot blokom. Na portalu je komentarisana objava na Fejsbuku naprednjaka Gorana Vesića i vicegradonačelnika Beograda.

– Ovako Dragan Đilas razume demokratiju. Nikada ga nije interesovala volja naroda. Učestvuje na izborima samo tamo gde misli da može da pobedi. A kada tamo gde učestvuje na izborima bude potučen do nogu, poništava izbore. Poslednji put rezultate lokalnih izbora poništavala je Mirjana Marković 1996. godine. Kako se istorija ponavlja i kako uvek ima ljudi koji misle da je njihova bahatost jača od narodne volje – napisao je Vesić povodom dešavanja u Šapcu.

Ovde je nemoguće ne postaviti pitanje kakve sada veze Dragan Đilas ima sa odlukom da se ponište izbori u Šapcu i na koji način predsednik SSP-a misli da je „njegova bahatost jača od narodne volje“, kada se od 2018. zalaže za bojkot izbora. Ali i kakve veze Vesić ima sa ovim gradom, zar on nije drugi čovek prestonice?“, navodi se na portalu Direktno i podseća da je Zelenović objavio još u februaru izlazak na lokalne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari