Narodna stranka: Da li si studirao to što si diplomirao 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Narodna stranka, saopšteno je danas, nema dovoljno informacija da bi ocenjivala kvalitet prvostepenih presuda profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu iz afere ”Indeks”. Afera je  nastala u februaru 2007. godine, i još nije okončana, jer tek sledi početak procesa na Apelacionom sudu u Beogradu.

Događaji za koje se sudi osumnjičenima su se dešavali u vreme kada su sadašnji studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu bili deca.

Međutim, ta deca su porasla, i sada studiraju na još uvek jednom potencijalno sumnjivom mestu.

Država ni za dvanaest godina nije uspela da reguliše ovu aferu koja, kao i brojne druge, demorališe građane, i urušava državne institucije, navodi se u saopštenju Gradskog odbora NS u Kragujevcu i ističe se da je nedopustivo da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda.

Doduše, najbrojniji kadrovi u Vladi Srbije upravo i potiču sa Megatrenda, ali i Kragujevac ima svoje kadrove, “poput ministra Aleksandra Vulina, diplomca Pravnog fakulteta u Kragujevcu” .

– Bizarno pitanje, da li si studirao to što si diplomirao?, postalo je normalno u Srbiji, ali je i ono suvišno. Suština koju ovom prilikom Narodna stranka u Kragujevcu ističe jeste da urušavanje Kragujevca kao regionalnog centra nije dopustivo kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju. Srbiji ne treba vlast afera, već vlast sposobna za efikasna, sistemska, i pravična rešenja, koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život, ni za jednu, ni za dve, ni za dve do tri, a ponajmanje za sedam do dvanaest godina, poručuju kragujevački narodnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari