Narodna stranka o sto dana vlasti u Užicu: Sramno zamajavanje javnosti 1Užice/Foto: N.Kovačević

Izveštaj o sto dana nove užičke vlasti, Narodna stranka u Užicu je nazvala „sramnim zamajavanjem javnosti“ i navela da su „svi odbornici i rukovodstvo grada deo sistema koji gasi slobodu u Srbiji i podržava kriminal i bezvlašće“

„U trenutku dok se Užičanima lepi čađ za pluća, a eksplozija u Krčagovu opominje na opštu nebezbednost gasnih objekata „Užice-gasa“, užičko rukovodstvo je zadovoljno svojim radom“, saopštila je ta stranka, aludirajući na zagađenost vazduha u gradu i nedavnu eskploziju gasa u stambenoj zgradi u naselju Krčagovo.

Navodi se da je „trenutni saziv lokalnog parlamenta kontinuitet iste politike, loše uprave, nestručnosti i više puta recikliranih, ali jalovih projektnih ideja“, za koje se dodaje da su „manifestacija koruptivnih interesa, kroz brutalan mehanizam za pljačkanje građana“.

„Užice je najzagađeniji grad, a veza između ogromnih malverzacija i zdravstvene katastrofe je sve jasnija pod svetlima afere „Užice-gas““, navedeno je u sopštenju.

Ta stranka je nedavno podnela krivičnu prijavu protiv bišeg gradonačelnika Tihomira Petkovića (SNS), i Miće Mićića, direktora privatne kompanije  „Jedinstvo“ iz Sevojna, koja je, 2007. godine sa Gradom, formirala akcionarsko društvo „Užice-gas“, zbog sumnji na malverzacije prilikom osnivanja i poslovanja tog društva, koje je Petković demantovao.

„Kao odgovor na burnu reakciju javnosti, kao i na krivične i inspekcijske prijave koje smo podneli, sinhronizovanom akcijom SNS botova, blokirana je FB stranica NS u Užicu. To se dešava upravo u danu kada smo obavestili javnost da smo podneli prijavu i zahtev za hitan nadzor inspekciji Ministarstva rudastva i enrgetike“.

„Rukovodstvu Užica, kao i ostalim koji stoje uz Aleksandra Vučića, cenzura je jedini način opstanaka na vlasti. Izveštaj koji su gradonačelnica i predsednik gradske skupštine podneli, povodom 100 dana vlasti, može da se podnese samo u zemlji u kojoj se kritička javnost guši. On sadrži besmislice i ilustraciju provincijalnog udvorištva, koje ne zavređuje komentar“, zaključuje  odbor NS u Užicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari