Narodna stranka: Orkestrirano iz Vučićevog kabineta 1Foto: Narodna stranka

Odbor Narodne stranke za pravosuđe saopštio je danas da je „brutalan napad na vladavinu prava, nezavisnost sudstva i pretpostavku nevinosti“ direktno orkestriran iz kabineta predsednika Republike.

Odbor je taodje saopštio da je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević samo neko koga je Aleksandar Vučić „zadužio da zatruje javni prostor“.

Sramotna izjava Vučevića kojom je uvredio sve sudije u Srbiji nazvajući ih korumpiranim je apsolutno nedostojna bilo koga ko se bavi javnim poslovima u državi, dodaje se u saopštenju.

Pošto dolazi od potpredsednika SNS, ne treba imati ni sekundu nedoumice oko toga da li takva izjava predstavlja stav Aleksandra Vučića, smatra Narodna stranka.

Za Aleksandra Vučića, dodaje Narodna stranka, jedina je prihvatljiva atmosfera u kojoj on hapsi, optužuje, oslobađa i osuđuje, a u suprotnom takva Srbija ne treba ni da postoji.

Narodna stranka pruža potpunu podršku principu vladavine prava i nezavisnosti sudstva za šta će se zalagati naročito pošto vlast Aleksandra Vučića bude poslata na smetlište istorije gde joj je i mesto, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari