Narodna stranka: Šarčević hitno da reši problem plata zaposlenih u Ugostiteljskoj školi 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka najoštrije osuđuje ponašanje odlazećeg ministra prosvete Mladena Šarčevića koji je dozvolio da zaposleni u poznatoj beogradskoj Ugostiteljsko-turističkoj školi ne primaju svoje pošteno zarađene plate, izjavio je danas član Gradskog odbora Narodne stranke Beograd Boško Šindić.

Šindić je rekao da u okviru ove škole posluje školska radionica hotela Palas, jednog od najstarijih hotela u Beogradu koji ima tradiciju obrazovanja mladih ugostitelja. Zaposleni u hotelu su zbog pandemije virusa korona pogođeni otkazivanjem rezervacija.

„U hotelu Palas su, međutim, tokom vanrednog stanja bili smešteni lekari koji su radili u kovid bolnicama i zaposleni u hotelu su zaradili svoje plate rizikujući svoje zdravlje. Zbog toga što nema sredstava za plate dela zaposlenih koji se finansiraju od prihoda hotela, a hotel posluje u okviru škole, niko od zaposlenih u školi nije primio platu“, naveo je Šindić.

Šindić je dodao da u takvoj situaciji ministar Šarčević zaposlenima sramno poručuje „da se snađu“ i da „ne budu bezobrazni“.

„Ne sumnjamo da ministru nije problem da se ’snađe’ i da on ne živi od plate. Na primer, na  neki ’snalažljiv’ način firma koju je osnovala njegova ćerka Goga Šarčević dobila je milionske poslove prevoza učenika“, rekao je Šindić.

„Ministre, pokušajte da bar na kraju svog mandata uradite pravu stvar. Rešite problem. Nemojte da ponižavate zaposlene u ovoj školi i obezbedite da prime pošteno zarađene plate. To je vaš posao, a ulične manire ponesite sa sobom kad za koji dan budete napuštali državnu službu“, dodao je Šindić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari