Narodna stranka u Kragujevcu traži svakodnevno obaveštavanje javnosti o epidemiološkoj situaciji 1Foto: Vlada Srbije/Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu

Narodna stranka u Kragujevcu ukazala je na neispunjeno obećanje gradonačelnika Radomira Nikolića koji je na konferenciji za medije pre šest dana najavio da će nadležni svakodnevno  javnosti saopštavati nove informacije o epidemiji korona virusa u Kragujevcu i Šumadijskom okrugu.

Navedeno je da  od tada nije održana ni jedna konferencija za novinare, a građani se o broju i stanju obolelih i dalje informišu uglavnom preko društvenih mreža i portala  jer je Klinički centar Kragujevac „nedostupan za informacije“.

U Narodnoj stranci su ocenili da je davanje tačnih i pravovremenih informacija nadležnih važno za sprečavanje širenja dezinformacija i panike.

„Pozivamo direktora KC Kragujevac Predraga Sazdanovića i gradonačelnika Radomira Nikolića  da prestanu da se kriju i da slede primere svojih kolega iz drugih gradova te da javnost u Kragujevcu i Šumadiji redovno izveštavaju o epidemiološkoj situaciji“, navodi se u saopštenju Informativne službe Narodne stranke.

Narodna stranka je zahvalila svim radnicima u zdravstvenim institucijama u Kragujevcu koji se „na prvoj liniji“ bore protiv virusne bolesti COVID-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari