Narodna stranka: Vučić ne želi da se utvrđuje poreklo imovine 1Foto: Logo Narodne stranke

Narodna stranka saopštila je da se zalaže za hitno donošenje zakona o poreklu imovine, kao i za imenovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju.

„Pre tačno godinu dana, Aleksandar Vučić je izneo još jedno od svojih, pokazaće se, neispunjenih obećanja – najavio je donošenje zakona o poreklu imovine do kraja 2016. godine, odnosno početkom 2017. godine. Narodna stranka pita Aleksandra Vučića: zašto nije donesen zakon o poreklu imovine? Da li bi naprednjački tajkuni, poput Nikole Petrovića, Zvonka Veselinovića, Slaviše Kokeze, Dragoljuba Zbiljića i mnogih drugih, mogli da objasne građanima Srbije svoje milione“, stoji u saopštenju Narodne stranke.

Ova stranka upitala je predsednika Vučića da li je istina da se mala grupica bliska SNS-u enormno obogatila poslednjih godina, u Srbiji u kojoj skoro dva miliona ljudi živi na granici apsolutnog siromaštva i u kojoj je prosečna plata najmanja u Evropi?

„Narodna stranka se zalaže za drugačiju logiku: da minimalna cena rada bude povećana, a da se uštede naprave tako što će prestati da se pljačka državna imovina i nacionalni resursi“, dodaju u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari