Narodna stranka: Vučić pokrenuo prljavu kampanju protiv Jeremića zbog puta u SAD 1Foto: Screenshot YouTube/Južne vesti

Poseta Vašingtonu Vuka Jeremića očigledno teško pada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je zbog toga naložio skupu i prljavu kampanju na društvenim mrežama i u tabloidima koje kontroliše, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Na društvenim mrežama se širi sponzorisana objava Fejsbuk stranice „Srbija naša zemlja“ u kojoj se navodi da će se Jeremić sastati sa saradnicima Hilari Klinton.

Kako se tvrdi u saopštenju ove stranke, reč je o skupo plaćenom oglasu stranice koja godinama služi za širenje laži i prljave propagande usmerene na političke protivnike Vučića i sve koji ga javno kritikuju.

Istovremeno, tabloidi pod Vučićevom potpunom kontrolom šire lažnu vest da će Jeremić u SAD „tražiti pomoć za rušenje Vučića od Hilari Klinton“.

Narodna stranka ističe da je reč o još jednoj laži Vučića, i podseća da je Jeremić u nedelju na konferenciji za novinare rekao da će se u Vašingtonu kao predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju sastati sa predstavnicima Stejt departmenta i Kongresa SAD.

„U Srbiji očekujem kritike, napade, spekulacije, desetine novih naslovnih strana u provladinim tabloidima“, rekao je Jeremić uoči puta u Vašington.

U saopštenju se ističe i da Bil Klinton, predsednik SAD koji je naredio bombardovanje Srbije, nije po ramenu tapšao Jeremića, nego Vučića, koji je to tapšanje skupo platio, „najverovatnije novcem građana Srbije, a potom se hvalio da je na skupu Klintonove fondacije govorio jer je „pametan“.

„O kolikoj je i kakvoj pameti reč, pokazalo se posle svega nekoliko meseci, kada je na američkim predsedničkim izborima pobedio Donald Tramp, a Hilari Klinton izgubila“, saopštila je ova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari