NDMBGD: Vučić u maniru diktatora prisvaja sve zasluge 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „u maniru diktatora“ prisvaja zasluge za funkcionisanje države.

„Nakon što je Inicijativa ironično predložila da se najnoviji naprednjački rasipnički projekat, nacionalni stadion, nazove po Aleksandru Vučiću, prema njegovim reakcijama mogli smo da vidimo da predsednik republike, u maniru pravog diktatora za sebe prisvaja sve zasluge za funkcionisanje države“, ističe se u saopštenju Inicijative.

Dodaje se da nije teško zamisliti da Srpska napredna stranka u skorije vreme, javne ustanove, škole ili mostove počne nazivati imenom Aleksandra Vučića.

„Već sada je za sve što ono što se teškom mukom i uz ogromne troškove, sumnjive transakcije i brojne posrednike izgradi javnim sredstvima svih građana i građanki, prema njima, jedino zaslužan jedan čovek“, dodaje se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd istakla je da se predsednik republike mora vratiti u svoje ustavom predviđenje nadležnosti „koje on svakodnevno krši, na taj način prisvajajući u potpunosti političku moć za sebe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari