Ne davimo Beograd: Izbori dan posle godišnjice rušenja u Savamali 1Hercegovačka Foto: Milorad Đurović

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas, povodom najave da će parlamentarni i lokalni izbori biti održani 26. aprila, samo dan nakon godišnjice rušenja u Savamali, i da simbolika tog datuma u potpunosti odgovara činjenici da su ti izbori „lažirani, namešteni i fantomski“.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je saopštila da će kao i svake godine 25. arila organizovati protest zbog rušenja u Savamali, sa koga će još jedom pozvati građane da ne pristaju da učestvuju u lažiranim izborima, ali i podsetiti „šta znači kada se kriminalci dokopaju vlasti“.

Kako je u saopštenju ocenjeno, država je okupirana „ogromnim zloupotrebama javnih funkcija, neprestanim kršenjima zakona, prisvajanjem institucija sistema, ucenama, nasiljem i pretnjama, kao i apsolutnom kontrolom i zloupotrebom medija.

„Mnogo je primera koji nam to svakodnevno govore, ali rušenje u Hercegovačkoj možda najbolje pokazuje bahatost režima. Za posledicu, ovo ima sve lošije uslove života građana, preko čijih ledja se prelama nezasita glad kriminalne političke elite za profitom“, navodi se u saopštenju.

Iz Inicijative „Ne davimo Beograd“ navode da će „godišnjicu rušenja u Savamali obeležiti pozivom na bojkot fantomskih izbora“.

„U noći nakon izbora 2016. godine, maskirani batinaši porušili su celu jednu ulicu verujući da su iznad zakona. Mogu li građani Srbije da spavaju mirno ako znaju da su fantomi i rušitelji ne samo na slobodi, već na vlasti?! Šta će rušiti ovaj put“, navodi se u saopštenju Inicijative „Ne davimo Beograd“.

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, a tog dana će biti održani i lokalni i parlamentarni izbori, navodi TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari